Merak Edilenler

 Direksiyon dersi hakkında merak edilenler:

Kaç günde araba sürmeyi öğrenebilirim?

Bütün öğrencilerimizin merak ettiği, fakat kesin bir cevabı olmayan bir sorudur. Herkesin algılama hızı farklı. Ortalama olarak 5 ila 8 günde günde iki ders alarak artık rahatlıkla trafiğe çıkabilirsiniz. Bu süre evde bulunanlardan aldığınız pozitif-negatif destek ile değişebilir:)
Pedallı arabada mı yoksa kendi aracımla mı öğrenmem avantaj? Bazıları kendi arabanda öğren diyor, ne yapmalı?-Benim tavsiyem eğer hiç tecrübeniz yoksa hocanın arabası ile başlamanız. Ayak ve eller uyum içinde pedal ve direksiyona alışır alışmaz kendi aracınıza geçebilirsiniz. İlk heyecan ve şaşırma anlarında yan taraftaki pedallar sizleri zor durumlardan kurtaracaktır.(Yani can ve mal sağlığı için). Kendi aracınıza ilk geçtiğinizde elbette bir yabancılık hissi olacaktır. Ama bunu çok kısa sürede atlatacağınızdan eminim. Böylelikle acaba arabayı hoca mı sürüyor yoksa ben mi? sorularına da daha iyi bir cevap bulmuş olucaksınız:)

Çok korkuyorum acaba yapabilir miyim?

%90 oranında çok sorulan bir soru. Demek ki yalnız değilsiniz. Herkes başlamadan önce korkuyor. İnsanın bilmediği şeyden korkması çok normal bir durumdur ve sizi koruyan da bu korkudur. Korkmadığınızı ve hiç bilmediğiniz halde arabayı alıp trafiğe çıktığınızı bir düşünsenize; haberlerde korkmayanların trafiğe çıkıp ne yaptığını görüyoruz. Deneme yanılma yoluyla öğrenilecek bişey değil bu. Direk insan hayatıyla ilgili. Sizin ve başkalarının. İşte bu yüzden böyle eğitimler var. Bombadan bombayı bilen korkmaz. Sizde araba sürmeyi öğrendiğiniz zaman korkunuz geçecek.

Genellikle bizi arayan öğrenci adayları ilk olarak bulundukları bölgeye gelip gelmediğimizi soruyorlar;

İstanbul´un hemen her bölgesinde direksiyon dersi veriyoruz.  Fiyat bilgisi için TIKLAYINIZ

Kendi arabası ile direksiyon dersi almak isteyen öğrencilerimiz ise fiyat farkı olup olmayacağını soruyor;

Direksiyon dersi almaya ihtiyacı olan bir kişi büyük ihtimalle henüz trafiğe çıkmaya hazır olmadığı için direksiyon dersi istiyordur. Bu da hocanın direk olarak öğrencinin arabasıyla direksiyon dersi vermesinin sakıncalı olduğu bir durumdur. Tecrübelerimizle sabittir ki, trafiğe alışkın olmayan kişi büyük ihtimalle panikleyecek fren yerine gaza basacak veya dönüşlerden sonra direksiyonu doğru açamadığı için herhangi bir yere sürtecek. Hocanın ayağının altındaki fren acil durumlarda herkes için can simidi olacaktır. Oradaki fren hocanın aracı sürmesi demek değil, acil durumlarda müdahale edebilmesi için konulan bir emniyet tedbiridir. Bazıları boş alanlarda başlayalım diyor. Bu çok daha uzun ve masraflı olacak bir yöntemdir. Boş alanda refleksler yeterince gelişmez. Çünkü duracağımız ve kalkacağımız yeri kendimiz seçeriz. Ama trafiğe çıkınca işler değişir. Öndeki araç, sağ veya soldan çıkan araç ve kırmızı ışık nerede duracağımıza karar verir. Ani duruşlar yapmak zorunda kalabiliriz. İşte bu sebeplerden dolayı bizim önerimiz kesinlikle donanımlı bir araçla yeterince direksiyon dersi alındıktan sonra öğrencinin arabasına geçilebilir ki bu da zaten direksiyon dersinin sonuna gelindiğini bildirir. Çünkü hoca fren kullanmasına gerek kalmadığı yani öğrencinin artık arabaya hakim olması durumunda öğrencinin aracına geçecektir ki bu da artık öğrencinin tek dersten (kendi aracına alışma dersi) sonra kendi aracını artık sürebileceğini gösterir. Yani özetle öğrencinin kendi aracında uzun süreler direksiyon dersi almasına gerek yoktur. Hocanın ayağının altında fren yok ise öğrenci artık pratiğini kendi yapabilir demektir. İşte bu sebeplerden dolayı öğrencinin aracıyla da çalışılsa fiyat farkımız yoktur.

Öğrenci adaylarımız direksiyon derslerinin nerede yapıldığını soruyor;

Öğrencimizin daha önceki tecrübelerini soruyoruz, eğer daha önce biraz çalışmış ve her şeye yabancı değilse hafif trafikten yoğun trafiğe hemen çıkarıyoruz. Fakat çok heyecanlı, daha önce herhangi bir tecrübesi olmayan öğrencilerimizi ise aldığımız bölgeye en yakın çalışma alanına götürüyoruz. Örn; Bakırköy ve çevresi: Veliefendi Hipodromunun önü -Beşiktaş bölgesi ise: Akatlar´daki eğitim alanı- Şişli ve çevresi: Sütlüce, Cendere arası. Bu sakin yerlerde araç tanıtımı, dur-kalk çalışmaları, direksiyon kırma ve açma, dönüşler yani temel sürüş becerilerini kazandırıp heyecanını yatıştırıyoruz. Bu ilk direksiyon dersinde pek çok öğrenci sakinleşip aracı tanıyor ve temel bilgileri alıyor. Öğrencinin dersi algılama hızına göre diğer günler sırasıyla hafif trafikten yoğun trafiğe kadar çıkarılıyor, aynı zamanda park alıştırmaları da yapılıyor.

Otomatik vites mi manuel (düz) vites mi direksiyon dersi almalıyım?

Kullanmayacağınız vites çeşidini öğrenmenize gerek yoktur. Ehliyetiniz var kendinize otomatik vites araç aldınız. Evde veya işyerinde kullanabileceğiniz bir manuel araçta yok ise manuel öğrenmenize de gerek yoktur. Otomatik vites direksiyon dersi alırsınız ve hızlı bir şekilde artık siz de trafiğe katılırsınız. Ya manuel kullanmak zorunda kalırsam diyorsanız şu anda araç kullanmak zorunda kaldığınızda ne yapıyorsanız onu yaparsınız. Araç değişti manuel oldu veya iş yeri manuel araç verirse zaten otomatik kullanmayı bildiğiniz için trafiğe yabancı olmayacaksınız. Direksiyon problemi kalmamış aynaları kullanabilen şerit değiştirebilen biri manueli daha kolay öğrenir. Çünkü trafik heyecanı kalmamış, araçtan korkmayan birine kolaylıkla vites ve debriyaj öğretilebilir. Kullanmak zorunda olduğunuz araç evde veya işyerinde manuel bir araç ise kesinlikle manuel öğrenmek zorundasınız. Elinizin altında böyle bir araç varken alacağınız direksiyon dersi soğumadan kendi aracınızla pratik yapma imkanınız  olacağından bu aracı da rahatlıkla sürebilirsiniz.

Araç alacağım. Otomatik vites mi manuel vites mi alayım?

Kesinlikle otomatik vites derim. Özellikle İstanbul trafiğinde araç kullanacak kişiler otomatik tercih etmeliler. Eskiden otomatik vitesler bayan arabası olarak görülüyor ve sürmesi daha kolay olduğu için küçümseniyordu. Ama artık bayan-erkek pek çok kişi yoğun tempodan bıkmış ve yavaş yavaş otomatik vitesin rahatlığına boyun eğmek durumunda kalmışlardır. Çok önceleri manuel kullanmayı öğrenmiş şimdi ise otomatik vitesi küçümseyenlere kulak asmayın derim. Teknoloji ondan faydalanmamız için ilerliyor. Evinize merdaneli çamaşır makinesi alırmısınız?

Ne kadar zamanda öğrenebilirim? Kaç direksiyon dersi almalıyım?

Günde iki saatten ortalama bir haftalık ders yeterli olacaktır. Tabi öğrencinin altyapısı da bu süreyi etkiler. Bazı öğrenci geldiğinde bol pratik yapmış ama trafiğe hiç çıkmamış ise 3 günde de trafiğe alışıp gidebiliyor, 2 günde de. Bazen de fazla heyecanlı ve hiç tecrübesi olmayan öğrencilerin direksiyon dersi 10 güne kadar uzayabiliyor.
Direksiyon dersini üst üste her gün mü? Yoksa yayarak mı almalıyım?
Direksiyon dersini size uygun zamanlarda alabilirsiniz. Bu her gün de olabilir, haftada bir gün de olabilir. Bizim önerimiz bir gün arayla direksiyondersi alınması. Çünkü öğrenci direksiyon dersini aldıktan sonra diğer direksiyon dersine kadar kafasında sürekli yaptıklarını tekrarlıyor. Ve yeni direksiyon dersine geldiğinde içinde pek çok şeyi pekiştirmiş oluyor.

Çalışıyorum, hafta sonları ve mesai sonraları direksiyon dersi alabilir miyim?

Öğrencilerimizin büyük çoğunluğu çalışan kesim olduğu için bizler hafta sonları ve mesai sonraları da direksiyon dersi vermekteyiz.

Direksiyon dersi için nasıl randevu alabilirim?

0 534 560 12 88 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz. Mesela yarın 11:00-13:00 arası ders almak istiyorsunuz. Programımıza bakıyoruz eğer o saatte başka bir dersimiz yoksa hemen sizi yazıyoruz, varsa başka bir saat söylüyoruz şu saatte olsa olur mu diye kabul ederseniz o saate yazıyoruz ve adresinizi alıp o saatte buluşma noktasına geliyoruz.

Direksiyon dersinin süresi ne zaman başlıyor? Tam 2 saat direksiyon dersi alacak mıyım?

Hocanın öğrencinin adresine gelene kadar geçen süre dersten sayılmaz. (Böyle yapanları duyduğumuz için bu açıklamayı yaptık) Öğrenciye söylenen saatte başlar. Eğer çalışma alanına gidilecekse hocanız bunu göz önünde bulundurarak biraz erken gelir ve sizin zamanınızdan çalmaz. Herhangi bir aksilik olur da hoca söylenen saatte gelemezse geciktiği süreyi ders sonuna ekleyerek hatasını telafi eder. Öğrenci söylenen saatte gelmezse hoca dersi uzatmaz. Yani kim gecikmişse telafi de ona aittir. Eğer gecikmezseniz 2 saat ders alacaksınız demektir. Eğer öğrenci isterse mola verilir, istemezse verilmez.